Omatoimikirjastojen lisäksi Poleenin kirjastossa omatoimiaika ma-pe 8-11 sekä aukiololauantaisin 9-14. Poleenin omatoimiaikoina ei ole kassatoimintoja.

Omatoimikirjastot

Jäppilän ja Virtasalmen kirjastot muuttuivat osittain omatoimikirjastoiksi 1.3.2017. Voit asioida kirjastoissa klo 7-20 välillä ja käyttää kirjaston tiloja ilman virkailijan läsnäoloa. Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa kirjastonaineistoa automaateilla, sekä lukea lehtiä ja käyttää asiakastietokoneita. Sisään kirjastoon pääset kirjautumalla kirjastokortillasi ja numeerisella salasanalla (PIN-koodi). Huomioi poikkeukset aukioloajoissa!

Varattua aineistoa voi lainata omatoimisesti.

Kotiseutuosaston aineistoa et voi lainata omatoimisesti. Käy noutamassa omatoimisesti varaamaton aineisto ja hoitamassa mahdolliset kirjastomaksut palveluaikana. Myöhästymismaksut voivat rajoittaa kirjaston käyttöä omatoimiaikana.

Omatoimikirjaston käyttöön tarvitset:

Mikäli sinulta puuttuu yksi tai molemmat, voit hankia ne kirjastosta palveluaikana. Omatoimiajalla kirjaston oven avaamiseen tarvitset numerollisen tunnusluvun. Voit vaihtaa tunnusluvun verkkokirjastossa, palveluaikana tai verkkokirjastossa, mikäli sinulla on sähköpostiosoite tallennettuna asiakastietoihisi. Lisäohjeita kirjastokorttiin löytyy tästä.

Kaikki kirjaston käyttäjät sitoutuvat kirjastokortin hankkiessa noudattamaan Pieksämäen kaupunginkirjaston käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessa siisteyttä ja järjestystä.

Kirjastoon pääset sisään siten, että laitat ulko-oven vieressä olevaan lukijaan kirjastokorttisi ja näppäilet kirjastokorttiisi liittyvän salasanan (PIN-koodin). Oven lukitus aukeaa.

Omatoimikirjastojen aukioloajat:

Jäppilän ja Virtasalmen omatoimiaika: ma-su klo 7-20 (1.4.2022 alkaen)

Jäppilän palveluaika: ma klo 10-17 ja to klo 9-16

Virtasalmen palveluaika: ke 11-17  ja pe 10-15 

Huomaa poikkeusajat!

 

Omatoimikirjastojen turvallisuudesta:

Tekniset ongelmat

Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia teknisiä ongelmia voidaan selvittää vasta, kun henkilökunta on paikalla.

Muissa ongelmissa ota yhteyttä:

Poleenin kirjasto p. 044 787 4023

Mikä ihmeen omatoimiaika?

Omatoimiaika tarkoittaa itsepalveluaikaa, jolloin voit omatoimisesti käyttää kirjaston palveluita. Omatoimiajalla voit:

Häviävätkö kirjastotyöt kun kirjastoista tulee omatoimikirjastoja?

Ei missään nimessä! Sen sijaan omatoimikirjasto on tae sille, että kirjastopalvelut säilyvät paikkakunnilla. Kun kirjasto säilyy, niin säilyy myös tarve kirjastossa  työskenteleville. Omatoimikirjastot eivät toimi ilman, että henkilökunta kävisi siellä säännöllisesti.

Tervetuloa käyttämään omatoimikirjastoja!

Ongelmatapauksissa voit kysyä neuvoa:

Poleenin kirjastosta 044 787 4023 (kirjaston aukiolopäivinä klo 11 jälkeen). E-mail: kirjasto.poleeni[at]pieksamaki.fi