Tietokoneet, iPadit ja digitointi

Jokaisessa toimipisteessämme on mahdollisuus käyttää tietokonetta – joko omaa tai kirjaston. Asiakastietokoneita on lähikirjastoissa sekä pääkirjastossa. Pääkirjastossa käytössäsi on myös iPadeja.

Tietokoneille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla, paitsi pääkirjaston pistäytymiskoneelle.

Koneilta on myös mahdollista tulostaa mustavalkotulosteita ja pääkirjastossa myös skannata. Lisäksi käytössäsi ovat kokoelmiemme selaamiseen käytettävät koneet.

Koneiden käyttövuorot ovat 60 minuutin pituisia. Vuorot alkavat ja päättyvät tasatunnein. Järjestelmä varoittaa käyttöajan päättymisestä, jonka jälkeen tietokone lukkiutuu.  Jos haluat varata vuoron etukäteen, voit tehdä sen soittamalla tai ajanvarausjärjestelmässä.

Pääkirjastossa (Poleeni) kirjautumista vaativien koneiden tulosteet tulevat palvelutiskin tulostimelle ja voit noutaa ne virkailijalta kirjaston palveluaikaan (ei omatoimiaikana). Internetkoneella, jolle ei tarvitse kirjautua, on oma tulostin. Tällä koneella voi tulostaa omatoimiaikana.

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, älä huoli! Teemme sinulle väliaikaiset käyttäjätunnukset kirjaston asiakaspalvelussa, joilla pääset kirjautumaan.

Avoin langaton verkko käytössäsi

Pääkirjastossa, Jäppilässä ja Virtasalmella käytössäsi on myös avoin langaton verkko, PMKNET. Kirjautumiseen et tarvitse tunnuksia ja käyttö on maksutonta. Kysy tarvittaessa neuvoa henkilökunnalta!

Digitoi videosi pääkirjastossa

Poleenissa voit siirtää VHS-kasettisi digiaikaan DVD-levyille. Laitteen käyttö on helppoa, mutta apukin on toki lähellä tarvittaessa. Asiakaspalvelustamme voit myös ostaa tyhjiä DVD-levyjä. Digitointi tapahtuu Poleenin toisessa kerroksessa. Kysy virkailijailta niin hän avaa oven digitointi huoneeseen.

Nappaa tiskiltä tabletti!

Pääkirjastossa käytössäsi ovat myös iPad-tablettitietokoneet, jotka voit lainata alakerran asiakaspalvelusta ihan normaalisti kirjastokortilla. Kotiin niitä ei kuitenkaan voi lainata, mutta Poleenissa voit käyttää niitä missä päin taloa vain. Aikaa ei ole rajoitettu, kunhan samana päivänä palautat. Pädeillä voit käyttää nettiä, kuvata ja vaikkapa pelata – sopivia appseja olemme latailleet jo valmiiksi. Ja lisävinkkejä sopivista sovelluksista otamme mieluusti vastaan!