Pääkirjasto Kulttuurikeskus Poleenissa

Kulttuurikeskus Poleenin on suunnitellut Arkkitehdit ky, pääsuunnittelijana Kristian Gullichsen. Rakennus voitti valmistumisvuonnaan 1989 Miljöökilpailun ja valittiin Vuoden Betonirakennukseksi. Lisää tietoa talosta on sivustolla Poleeni.fi

 

Pieksämäen, Savontien ja Sairaalantien kulmassa sijaitsevaan pääkirjastoon on helppo tulla niin kävellen, pyöräillen kuin autollakin. Poleenin esteettömyydestä saat tietoa täältä.

Talon julkisivun edessä on pieni parkkipaikka ja tien toisella puolella hivenen suurempi. Taloon pääsee myös pihan puoleisista ovista. Polkupyörille on paikat ovien läheisyydessä.

 

Palveluja kahdessa kerroksessa

Pääkirjasto Poleeni tarjoaa palveluita kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat lasten kokoelmat, asiakasinternettietokoneet, DVD:t, lainaustoimisto ja aikuisten jännitys- ja sotakirjallisuus.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat aikuisten- ja musiikkiosasto ja tietopalvelut. Toisessa kerroksessa on myös mahdollisuus digitoida VHS kasetteja DVD muotoon.

 

Lehtisali sijaitsee Poleenin aulan yhteydessä. Lehtikaapeissa uusin, ei lainattava lehti, on telineen edessä ja lainattavat kappaleet kaapeissa. Lainaus kirjastoston puolella automaatilla tai palvelutiskillä.

Äänikirjat, Celia ja selkoaineistot ovat ensimmäisessä kerroksessa, isotekstiset kirjat ovat toisessa kerroksessa.

Asiakaskopiokone sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Kopiomaksut maksetaan kirjaston kassaan palveluaikoina.

Kaupungin kassa sijaitsee ensimmäisen kerroksen palvelutiskissä. Tänne voit maksaa kirjaston maksujen lisäksi muita kaupungin perimiä maksuja kuten seutuopiston, venepaikkojen, kaupungin tilavuokrien ja Poleenin tila ja pukuvuokraus maksuja.

Kirjaston näyttelytilat ovat sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa. Toisen kerroksen itäseinällä on Pieksämäen kuvataideseuran vaihtuvat näyttelyt.

Tapahtumat

Kirjaston tapahtumista ilmoitamme kirjaston ilmoitustaululla, Facebookissa, Instagramissa ja kirjaston kotisivuilla.

Tarkempaan tietoa kirjastomme toiminnasta saat kotisivuiltamme.

Kulttuuritoimen järjestämät tapahtumat ja näyttelyt löytyvät kulttuurikeskus Poleenin verkkosivuilta.

Seutuopiston järjestämät tapahtumat ova täällä.