Rietrikki

Pieksämäellä kirjastoautotoiminta aloitti ensimmäisten joukossa koko Suomessa ja täytti vuonna 2016 50 vuotta. Nykyinen kirjastoauto kantaa nimeä Rietrikki ja sitä ohjastaa kirjastoautovirkailija Sakari Mattila. Kirjastoautosta saa hyvin asiakaslähtöistä palvelua.

Rietrikin valikoimiin kuuluvat kirjat, lehdet, äänitteet ja elokuvat sekä aikuisille että lapsille. Autoon voi varata teoksia muualta Lumme-kimpan kirjastoista ja tehdä kaukolainoja muista Suomen kirjastoista.

Kirjastoauton aikataulu ja pysäkit löytyvät yhteystiedot -välilehdellä.

Mikäli reitti jää jostain syystä ajamatta, pyrimme ilmoittamaan peruuntumisesta Rietrikin asiakkaille. Poikkeuksista pyrimme ilmoittamaan myös Facebook -sivuilla ja kotisivuilla.

Varaukset

Verkkokirjastosta voit varata Lumme kirjastojen lainattavissa olevaa aineistoa kirjastoautosta noudettavaksi. Valitse noutopaikaksi Rietrikki Pieksämäen kirjastoauto.

Rietrikin muita palveluita

Rietrikki on jo monen vuoden ajan toiminut ennakkoäänestyspaikkana haja-asutusalueilla.

Pop up kirjastoautotoiminta

Pop up toiminta tuo kirjastoauton luoksesi, varsinaisten kirjastoautopysäkkien ulkopuolelle. Voit nähdä kirjastoauton esimerkiksi torilla, kylillä, eri kaupunginosissa tai erilaisissa tapahtumissa. Pop up kirjastoautopisteessä voit lainata, uusia lainojasi ja saada tietoa kirjaston eri palveluista tai olemme liikkeellä eri teemojen tiimoilta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Voit pyytää pop up kirjastotoimintaa myös omaan tapahtumaasi, avoimeen tai suljettuun. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan ja räätälöimme tarvittaessa kirjastotoiminnan tapahtumasi luonteen mukaisesti.

Yhteydenotot: Kirjastoauto p. 044 588 3824