Lumme-kirjastojen oma lukudiplomi jo toista kertaa 2023

Lumme-kirjastojen aikuisille suunnatusta lukudiplomista saat uutta ideaa ja intoa lukemiseen!

Vinkkilistalla on monipuolinen kattaus kirjoja 10 erilaisesta aihealueesta. Hyppää historiaan tai sukella runouteen, samoile sankoissa metsissä tai sumuisilla vuorilla!

Lukudiplomin tavoitteena on laajentaa lukutottumuksia, innostaa tarttumaan erityylisiin kirjoihin ja auttaa löytämään uutta mielenkiintoista luettavaa. Monet listan kirjoista löytyvät myös e-kirjana tai äänikirjana.

Lukudiplomi on valmis, kun olet lukenut yhden kirjan vähintään yhdeksästä aihealueesta. Kirjoita lukemiesi kirjojen nimet paperisen kirjalistan lopussa olevalle lomakkeelle ja palauta lomake mihin tahansa Lumme-kirjastoon asiakaspalveluaikana, niin saat lukudiplomitodistuksen.

Halutessasi voit ilmoittaa luetut kirjat myös sähköisellä palautuslomakkeella (linkki Lumme-Finnan ylävalikossa Vinkit-otsikon alla) ja tällöin saat diplomin sähköpostiisi.

Sinulla on koko vuosi 2023 aikaa osallistua lukudiplomiin. Vuoden 2023 lukudiplomilomakkeen viimeinen palautuspäivä on 31.12.2023. Halutessasi voit myös osallistua palkintojen arvontaan. Palkinnot arvotaan tammikuussa 2024.

Nautinnollista matkaa tarinoiden ja tiedon maailmaan!

Lumme-kirjastojen lukudiplomiteemat vuonna 2023

1. Koneiden kanssa
2. Luonnossa
3. Romaani taiteesta
4. Onnellinen loppu
5. Nobelistien helmiä
6. Kirjassa esiintyy kansanperinnettä
7. Suomalainen nykyrunous
8. Biofiktio
9. Pääosassa eläin
10. 1920-luvulle sijoittuva kirja

Lukudipomi kirjat pdf-muodossa

Helmet-lukuhaaste

Suosittu lukuhaaste on pääkaupunkiseudun kirjastojenlukuhaaste, minkä eritasoisiin haasteisiin voi tutustua alla olevasta linkistä:

www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Helmetlukuhaaste_2023(246607)