Tältä näyttää nykyinen kirjastokortti. Vanhemmatkin kortit kelpaavat!

 

Tervetuloa kirjaston asiakkaaksi!

Olit sitten asukas, kesämökkiläinen tai paikkakunnalla piipahtava, kirjastomme ovet ovat avoinna tasapuolisesti kaikille! Lompakkoakaan ei tarvitse kovasti raotella, sillä valtaosa palveluistamme on maksuttomia. Tältä sivuilta löydät toivottavasti kaiken tarvitsemasi tiedon kirjastossa asioimiseen.

Kirjastokortilla hyllymetreittäin etuja

Palveluistamme & kokoelmastamme hyödyt eniten hankkimalla kirjastokortin. Kortin kylkeen kannattaa ottaa tunnusluku, joka on salasanasi kirjaston verkkopalveluihin. Tunnusluvun avulla voit myös käyttää asiakaskoneitamme. Kirjastokortilla voit lainata automaateilta ilman tunnusta.

Aineisto kulkee kirjastosta toiseen

Jos haluamaasi teosta ei löydy lähimmästä kirjastostasi, se saadaan sinne kyllä. Lainaamasi aineiston voit palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastojen toimipisteeseen. Varauksesi voit noutaa sieltä, mikä on itsellesi kätevintä – joko kiinteistä toimipisteistämme tai kirjastoautosta.

Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla

Ilmoitathan meille muutokset yhteystiedoissasi, niin tieto kulkee ja kirjaston käyttö sujuu. Yhteystietomme löydät täältä.

Alla opastusvideot pääkirjastolla automaatilla lainaukseen ja palauttamiseen.

Verkkokirjastomme ja valtakunnallisen Finnan opastusvideo

Lumme-Finnan chatpalvelu

Onko kysyttävää kirjaston palveluista, lainoista, varauksista tai esimerkiksi maksuista? Käytä Lumme-kirjastojen yhteisen verkkokirjaston kätevää chat-palvelua! Saat vastauksen kysymykseesi nopeasti. Chat löytyy Lumme-kirjastojen yhteisen verkkokirjaston (Lumme-Finna) sivun oikeasta reunasta ja mobiililaitteilla puhekuplan takaa. Vastaajat ovat paikalla arkisin klo 10-14. Muuna aikana chat-palvelussa on käytössä lomake, jolla voit jättää kirjastolle viestin. Viesteihin vastaamme seuraavana arkipäivänä.

Huomioithan, että chat:n vastaaja voi olla mistä Lumme-kirjastosta tahansa. Chatin kautta emme voi vastata pitkällisiin tiedonhakuihin.