Kirjaston hinnasto

Palvelumaksut
Muut maksut

Poleenissa voit maksaa käteisen lisäksi myös yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Muissa toimipisteissämme maksuvälineenä käy käteinen.

Myöhästymismaksut

Kirjaston ”sakkomaksut” koostuvat myöhästymismaksuista sekä huomautuskirjeiden kuluista. Myöhästymismaksuja kertyy seuraavasti:

Huomautuskirjeistä kuluja tulee seuraavasti:

Lasten ja nuorten aineistosta perimme pelkät huomautuskirjeiden kulut.
Maksut voit hoitaa kerralla tai lyhentää niitä. Maksuista voi myös neuvotella, jos esimerkiksi sairastapauksen vuoksi ajallaan palauttaminen ei ole onnistunut.

Mikä lainauskielto ja perintä?

Lainauskieltoon joutuu, kun maksuja on kertynyt 10 € tai enemmän. Tällöin lainaaminen, lainojen uusinta tai varaaminen eivät onnistu. Vuoden aikana kertyneet maksut on hoidettava tammikuun loppuun mennessä, muuten seuraa lainauskielto.

Hoitamattomat laskutetut teokset viemme perintään!

Katosiko kirja, söikö koira lehden?

Jos lainaamasi aineisto katoaa tai vahingoittuu, ei ole syytä vajota murheen alhoon. Aineiston voi korvata joko hankkimalla uuden kappaleen samaa tai vastaavaa aineistoa, tai sitten maksamalla kirjaston määrittelemän korvaushinnan, jolla saamme ostettua kirjastoon uuden kappaleen. Ota korvausasioissa ennen ostoksille lähtöä yhteys kirjastoon tarkempia ohjeita varten.

Lisäksi noudatamme periaatetta ”elämässä tekevälle sattuu ja tapahtuu”. Lapset piirtelevät, kirja unohtuu junaan – se on elämää. Älä turhaan murehdi, vaan ota yhteyttä.