Tervetuloa kirjastoon!

Kirjastosta voit lainata kirjoja, e-kirjoja, elokuvia, erilaisia pelejä, musiikkia, äänikirjoja ja lehtiä.

Lasten- ja nuortenosaston vasemmalla seinustalla ovat kuvakirjat ja muu pienten lasten aineisto.
Niiden oikealla puolella olevissa hyllyissä ovat sadut ja helppolukuiset kirjat.
Keskellä ovat tietokirjallisuus ja sarjakuvat.
Nuorten ja nuorten aikuisten kaunokirjallisuus sijaitsee oikealla, lähellä ikkunoita.

 

 

 

Voit lainata aineistoa lainausautomaateillamme. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin, jonka
saa yläkerran neuvonnasta. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitsee takaajasikin (= vanhempi tai huoltaja) kirjastokortin.
Kysy neuvoa rohkeasti!

Kirjavinkkejä

Shugo Chara! / PEACH-PIT

Shugo Chara! on japanilainen mangasarja, jonka on luonut manga-kaksikko PEACH-PIT. Kirjasarja kertoo 11-vuotiaasta Amu-Hinamori nimisestä tytöstä, joka tunnetaan ”siistinä” koviksena, mutta oikeasti on hyvin herkkä ja vain huono ilmaisemaan tunteitaan. Amu tahtoisi olevansa joku muu kuin oma itsensä, jonka vuoksi hän rukoilee voimaa olla oma itsensä. Seuraavana aamuna Amu löytää huoneestaan kolme munaa. Pinkin (josta kuoriutuu Ran, atleettinen ja mutkaton), sinisen (josta kuoriutuu Miki, taiteellinen ja rauhallinen) ja vihreän (josta kuoriutuu Suu, hyvä ruoanlaittaja).

Hän päättää ottaa munat mukaansa kouluun. Koulussa hän tapaa Seiyo –Akatemian koulun vartijat, jotka panevat merkille Amun SC-munat ja kutsuvat Amun teekutsuille. Heiltä Amu saa tietää, että hänen kolme munaansa ovat Shugo Charoja (soujelushahmoja). Yksitellen munat kuoriutuvat, ja Amu saa uusia voimia. Kaikilla vartijoilla on oma Shugo Chara. Shugo Charojensa myötä Amua pyydetään liittymään vartijoihin. Ensin hän kieltäytyy, mutta lopulta hänen on pakko suostua. Näin Amusta tulee jokeri. Amu taistelee yhdessä Vartijoiden kansssa pahaa EASTER- yhtiötä vastaan.

Valitsin kirjan, koska sen takakansi kuvasi kirjaa mielenkiitoisesti, joka johti sen lainaamiseen. Kirja sopii nuorille ja nuorille aikuisille, ja mielestäni kirja on hyvin mielenkiintoinen, hyvä, sitä on mukava lukea ja siihen pohjautuminen on helppoa.

3.11.2021

Houkutus / Stephanie Mayer

Houkutus on jännittävä ja romanttinen fantasiakirja. Se on ensimmäinen osa neljäosaisesta kirjasarjasta, jonka loput ilmestyneet osat ovat Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi. Kirjan juoni rakentuu epätavallisen rakkaussuhteen ympärille, jonka toinen osapuoli on 17-vuotias Bella-tyttö ja toinen monta sataa vuotta vanha vampyyri. Vaikka Edward onkin vampyyriperheestä, joka on luopunut ihmisveren ravinnoksi käyttämisestä, Bella on vaarassa aina ollessaan Edwardin seurassa. Bellan veri nimittäin houkuttelee Edwardia tavallista enemmän ja pienikin virhe voi koitua Bellan kohtaloksi. Siitä huolimatta nuoret eivät malta pysyä toisistaan erossa ja uhmaavat näin Edwardin vampyyrivaistoja.

Kirjan hahmot ovat mielenkiintoisia ja pidän siitä, miten jokaisella heistä on oma, ainutlaatuinen luonteensa. Koukuttava kirjoitustyyli ja mielenkiintoinen juoni saavat mielenkiinnon pysymään yllä ja jatkamaan lukemista. Itse olisin lukenut kirjan yhdeltä istumalta, jos vain olisin voinut. Kirja puhuttelee lukijaa aidosti kuvatuilla tunteilla ja saa itkemään ja nauramaan vuorotellen. Omaksi lempihahmokseni nousi Edwradin iloinen ja pirskahteleva Alice-sisar, joka toi omalta osaltaan kirjaan hilpeyttä ja huumoria. Pidin kirjoitustyylissä siitä, että lukija pääsee päähenkilön pään sisään ja saa elää Bellan tunteet, ajatukset ja kokemukset. Houkutus on kirjana aito, koskettava ja hauska samaan aikaan.

5.3.2019 Ronja Nikki

Valinta / Kiera Cass

Valinta-kirja on ensimmäinen osa samannimistä kirjasarjaa. Se on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille ja on täynnä iltapukuja, romantiikkaa ja unelmia. Vaikka kirja kuulostaakin lapsille suunnatulta prinsessasadulta, se ei ole pelkästään sitä. Kirjan päähenkilö on hurmaava America Singer, joka päätyy Valintaan, tilaisuuteen, jossa prinssi valitsee itselleen puolison, vaikka Americalla onkin kotona oma rakas. Hän ei halua prinssiä, omahyväistä, teennäistä miestä, jollaiseksi America on prinssin kuvitellut. Mutta kun hän sitten tapaa prinssin ja tutustuu tähän, hänen käsityksensä prinssistä muuttuu ja hän ei enää olekaan varma omista tunteistaan. Prinssikin tuntuu nimittäin pitävän hänestä.

Heti ensimmäiseltä sivulta kirja nappasi mukaansa ja tempauduin American tarinaan tulevaisuuteen, aivan toisenlaiseen maailmaan, kuin se missä minä elän. Vaikka American elämäntilanne on aivan erilainen, kuin minun, oli helppo asettua hänen asemaansa ja elää hänen elämäänsä. Tietysti siihen auttoi tuttu ja helposti mukaansa tempaiseva kirjoitustyyli, mutta olisin taatusti pitänyt kirjasta toisenkin laisessa kirjoitustyylissä. Idea Valintaan on mahtava ja kirjan miljöö uskottava ja hyvin luotu. Mielikuvitukseni loihti kuvat tapahtumapaikoista mieleeni laajempien kuvauksien yhteydessä ja paikoitellen en saanut kirjaa laskettua käsistäni. Valinta on kaunis kirja tunteista, epävarmuudesta ja ystävyydestä, mutta ennen kaikkea se on kirja rakkaudesta. Niin romanttisesta-, ystävien välisestä, kuin sisarusrakkaudestakin.

5.3.2019 Ronja Nikki

Soturikissat / Erin Hunter

Soturikissat on Erin Hunterin kirjoittama romaanisarja. Sarjassa seurataan Myrskyklaanin kissojen elämää. Soturikissat on itsessään kirjasarja, mutta sarjan sisällä on tavallaan omia pieniä sarjojaan, joissa kussakin tarkkaillaan eri päähenkilöiden elämää. Ensimmäisissä kirjoissa seurataan erään kissan kasvua pennusta klaanin päälliköksi ja hänen elämänsä vaikeuksia.

Soturikissa-kirjoja on helppo ja mukava lukea. Ensimmäinen kirjan hidasta alkua ei kannata säikähtää, sillä kohta tarina imaisee sinut sisälleen. Soturikissat-sarja on suunnattu nuorille.

Mitä tytön täytyy tehdä? / Holly Bourne

Mitä tytön täytyy tehdä? on Holly Bournen suorapuheisen ja hauskan Normaali-trilogian viimeinen osa. Kirjan päähenkilö on Lottie, joka ottaa kirjassa kantaa siihe, mitä täytyy sietää vain siksi, että on tyttö. Lottie päättää aloittaa feministisen vallankumouksen, jonka aikana hän tekee näkyväksi jokaisen kohtaamansa seksismin ilmentymän. Vallankumous kuvataa nettiin videokampanjana, jonka suosion kasvaessa Lottie huomaa, miten raskasta voi olla taistella asioiden puolesta, joihin uskoo. Lottielle iskee epävarmuus vallankumouksen suhteen, koska hän ei saa edes projektin kuvaajaa uskomaan feminismiin, niin kuinka hän muka saisi vakuutettua muun maailman?

Mitä tytön töytyy tehdä? on puhutteleva kirja vakaumuksen puolesta taistelemisesta omien voimavarojen löytymisestä sekä uskomisesta itseensä ja kykyynsä muuttaa maailmaa.

18.10.2018 Vilma Makkonen