Kirjaston luku-, kuuntelu- ja katseluvinkkejä.

Lisää aikuislukijoille suunnattuja vinkkejä on Lukuoppaan listoissa.

Kirjaston henkilökunnan lukuvinkkejä

Santapurin jalokivi /Sujata Massey, 2020 (dekkari)

Mistryn uusi tapaus, jossa lukija pääsee tutustumaan Intian 1920-luvun brittihallintoon ja lähes itsenäiseen alueeseen ja sen maharadjan hoviin. Kaksi maharadjaa on kuollut ja seuraaja on vasta lapsi. Kaksi maharania taistelevat vallasta, anoppi ja miniä. Kirjassa vilahtaa perinteinen kastijärjestelmä ja naisen asema yhteiskunnassa. Murhattiinko maharadjat? Onko seuraaja vaarassa?

Uskollinen naapuri / Keiko Higashino,  2020 (dekkari)

Rakkaus aiheuttaa äärimmäisiä tekoja. Kirjan alussa tapahtuu tappo, jonka salaamisessa naapuriinsa rakastunut mies auttaa. Poliisi selvittää rikosta ja jännitys syntyy siitä, saako virkavalta selville kuka on murhaaja. Vastakkain on kaksi matematiikkaan ja etenkin logiikkaan perehtynyttä miestä.

Kaunasin sivut / Jyrki Erra (dekkari)

1500-luvulla kirjoitettu koodeksi saa suomalaisen tutkijan Johanin siirtämään väitöskirjatutukimuksen hamaan tulevaisuuteen. Vatikaaniin ja Liettuan Kaunasiin sijoittuva jännärit, onka vauhti kiihtyy loppua kohti.

Keräilijä / Robert Åsbacka (191 s.) (dekkari)

Kaksi keräilijää, isätön pikkupoika ja naapurin mies. Kaksi tarinaan rinnan, muisto ja poliisipöytäkirjat. Tarinassa on kiusattu pikkupoika, sisar, äiti, naapurin setä ja täti, murha, tappo, viattomuus, väkivalta, muistaminen ja lapsuuden loppu. Aika 1969 vuoden loppu ja 1970 alku. Paikka: Ruotsi.

 

Kirjakahvila: haluan jotain kevyttä!

”Nyt haluaisin jotain kevyttä”, on tuttu pyyntö kirjaston väelle. Eikä siinä mitään – jokainen tarvitsee joskus vähän kevyempää kahlattavaa! Sitä löytyy tästä listasta – niin romantiikkaa, jännitystä, arjen komiikkaa, aikuisten satuja ja lyhyttä kivvaa.