Kirjastoissa on suurentavia lukulaseja asiakkaiden käyttöön.

Äänikirjat, selkokirjat, isotekstiset kirjat

Kirjastoon hankitaan selkokirjoja, äänikirjoja, celia-äänikirjoja ja isotekstisiä teoksia. Tiedot aineistosta löytyvät Lumme-verkkokirjastosta hakemalla asiasanoilla isotekstiset kirjat tai selkokirjat tai aineistolajihaulla äänikirja.

Yle Areenan äänikirjat

Lukivaikeus ei ole lukemisen este. Celian lukihäiriö-sivusto.

Saavutettava kirjasto.

Viittomakielinen kirjasto.

Celia

Pääkirjastossa on lainattavissa Celia-äänikirjoja asiakkaille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esim. näkövamman, lukihäiriön, heikentyneen näön, lihaskunnon tai muun syyn takia.

Asiakkaan on mahdollista käyttää Celia-kirjaston aineistoja Celian verkkopalvelun kautta. Verkkopalvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä kirjastossa.

Mikä on Celia?

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina.

Yleiset kirjastot välittävät Celian äänikirjoja asiakkailleen, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi vaikeaa tai mahdotonta.

 

Äänikirjat ovat joko verkossa kuunneltavia äänikirjoja tai lainattavia cd-levyjä (mp3-tiedostoina).

Verkossa kuunneltavien äänikirjojen käyttäjäksi pääsee rekisteröitymällä Poleenin kirjastossa yläkerran neuvonnassa. Otathan mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Cd-levyillä (mp3-tiedostoina) olevia äänikirjoja voi lainata pääkirjastosta.

Celian äänikirjakokoelmaa voi selata ilman käyttäjätunnuksia (Vierailijakäyttö) Celianet-verkkopalvelussa.

Ks. lisätietoa käyttöoikeuksista Celian sivuilta.

Näin voit kuunnella Celian äänikirjoja.