Sanoma- ja aikakauslehdet, E-lehdet

Löydät lehdistä monipuolista ja tuoretta tietoa. Kirjastoihin tilaamme sekä sanoma- että aikakauslehtiä. Lisäksi voit lukea e-lehtiä internet-työasemilla ja omilla laitteilla kirjaston verkossa. Pääkirjastoon tilataan vuosittain noin 14 sanomalehteä ja 133 aikakauslehden vuosikertaa, lisäksi luettavana on monia ilmaislehtiä. Aikakauslehtiä on myös musiikkiosastolla sekä lasten- ja nuortenosastolla, käsityölehdet ovat aikuisten osastolta.

Sanomalehtiä ei voi lainata kotiin. Viimeisintä aikakauslehteä ei voi lainata. Laina-aika on 2 viikkoa.

Lehtiä verkossa

Voit lukea lehtiä myös internetin kautta. Kirjastoidemme asiakastyöasemilla sekä kirjaston verkossa on käytössä suomalainen sanomalehtipalvelu ePress, joka sisältää suomalaisia sanomalehtiä sekä eMagz, jossa luettavissa on suomalaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä. Etänä luettavissa on n. 30 suomenkielistä aikakauslehteä. Pääset lukemaan lehtiä Lumme-kirjastoissa käyvällä kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla. lumme.emagz.fi

PressReader

Yli 7000 lehteä ja sanomalehteä 100:sta maasta 60 kielellä.
Voit käyttää palvelua kirjastoissa, ja myös etäkäyttö kotoa on mahdollista kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla palveluun.

Online newspapers, eri maissa ilmestyvien sanomalehtien verkkoversioita. Tarjolla on tuhansia verkkolehtiä, joita voi etsiä maanosittain sekä maan mukaan.

Useita kotimaisia tiedelehtiä pääset lukemaan osoitteesta Journal.fi Käyttäjien ei tarvitse kirjautua palveluun, ja se toimii yleisimmillä verkkoselaimilla.
Palvelussa on tällä hetkellä noin 80 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Sisällöt ovat suurelta osin suomenkielisiä.

Kaikki kirjaston eri toimipisteisiin kuluvana vuonna tilatut sanoma- ja aikakauslehdet löydät Pieksämäen kirjastojen lehtiluettelosta. Vanhempia lehtiä säilytetään varastossa, voit kysyä varaston lehtiä palvelutiskistä.

Lehtiluettelo 2023 Poleeni

Lehtiluettelo 2023 Jäppilä

Lehtiluettelo 2023 Virtasalmi

Lehtiluettelo 2023 kirjastoauto Rietrikki