Sanoma- ja aikakauslehdet, E-lehdet

Löydät lehdistä monipuolista ja tuoretta tietoa. Kirjastoihin tilaamme sekä sanoma- että aikakauslehtiä. Lisäksi voit lukea e-lehtiä internet-työasemilla ja omilla laitteilla kirjaston verkossa. Pääkirjastoon tilataan vuosittain noin 14 sanomalehteä ja 133 aikakauslehden vuosikertaa, lisäksi luettavana on monia ilmaislehtiä. Aikakauslehtiä on myös musiikkiosastolla sekä lasten- ja nuortenosastolla, käsityölehdet ovat aikuisten osastolta.

Sanomalehtiä ei voi lainata kotiin. Viimeisintä aikakauslehteä ei voi lainata. Laina-aika on 2 viikkoa.

Lehtiä verkossa

Voit lukea lehtiä myös internetin kautta. Kirjastoidemme asiakastyöasemilla sekä kirjaston verkossa on käytössä suomalainen sanomalehtipalvelu ePress, joka sisältää suomalaisia sanomalehtiä sekä eMagz, jossa luettavissa on suomalaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä. Etänä luettavissa on n. 30 suomenkielistä aikakauslehteä. Pääset lukemaan lehtiä Lumme-kirjastoissa käyvällä kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla. lumme.emagz.fi

Online newspapers, eri maissa ilmestyvien sanomalehtien verkkoversioita. Tarjolla on tuhansia verkkolehtiä, joita voi etsiä maanosittain sekä maan mukaan.

Useita kotimaisia tiedelehtiä pääset lukemaan osoitteesta Journal.fi Käyttäjien ei tarvitse kirjautua palveluun, ja se toimii yleisimmillä verkkoselaimilla.
Palvelussa on tällä hetkellä noin 80 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Sisällöt ovat suurelta osin suomenkielisiä.

Kaikki kirjaston eri toimipisteisiin kuluvana vuonna tilatut sanoma- ja aikakauslehdet löydät Pieksämäen kirjastojen lehtiluettelosta.

Lehtiluettelo 2022

Vanhempia lehtiä säilytetään varastossa, voit kysyä varaston lehtiä palvelutiskistä.

Lehtivaraston_lehdet 2021