Elokuvat

Kirjastoon hankitaan elokuvia lähinnä DVD-levyinä. Kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia hankitaan mahdollisimman monipuolisesti ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Kirjastoon voidaan hankkia vain sellaisia elokuvia, joilla on lainausoikeudet eli joita kirjastolla on oikeus lainata eteenpäin. Kaikkia elokuvia ei siis voida hankkia kirjastoon.

Pääkirjastolla aikuisten elokuvat ovat järjestetty genreittäin ja suomalaiset elokuvat ovat omana ryhmänään.

Lumme kirjastojen dvd-elokuvat näet tästä ja Blu-ray -elokuvat tästä

Kansallisfilmografia Elonet

E-kirjastomme tarjoaa yhdessä Lummekirjastojen kanssa Viddla-elokuvapalvelun. Kirjaudu kirjastokortillasi ja pin-koodillasi katsomaan elokuvia. Yhtä kirjastokorttia kohden voit lainata 2 elokuvaa kuukaudessa.

Pelit

Lautapelit

Kirjastoissamme on pienimmille lapsille palapelejä ja seurapelejä. Pelejä voit pelata joko kirjastossa tai lainata kotiin. Muista tarkistaa ja palauttaa kaikki pelinosat kun palautat lainasi kirjastoon.

Lautapelejä on perinteisesti ollut lasten- ja nuortenosastolla, mutta nyt niitä on myös aikuisten käyttöön.

Ennen lainaamista tarkista lautapelien ikämerkinnät. Ne kertovat pelin monimutkaisuudesta ja kestosta.

Lautapelejä on myös aikuisille.

 

Pelikonsolipelit

Pääkirjaston kokoelmissa on yleisimmille pelikonsoleille suunniteltuja pelejä lähinnä aikuispelaajille. Pelit ovat lainattavia. Kirjastossa ei ole tiloja pelaamiseen, mutta voit lainata niitä kotiin.

Kirjastomme konsolipelejä voit hakea tästä

 

Kirjastossa noudatetaan ikärajoja!

 

Digitaalisissa peleissä kuten muissakin kuvaohjelmissa on käytössä ikärajat ja sisältömerkinnät. Merkinnät eivät kerro pelien vaikeusasteesta, vaan sisällön haitallisuudesta lapsille. Kirjastossa noudatetaan ikärajoja, jotka eivät jousta lainaus- ja varaustilanteissa vastuuhenkilön luvallakaan.

Lisätietoja ikärajoista ja sisältömerkinnöistä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

PEGI.info