Tervetuloa kirjaston musiikkiosastolle!

Pääkirjaston (Poleenin) musiikkiosasto sijaitsee kirjaston 2. kerroksessa.

Musiikkiosastolla on äänitteitä, musiikkikirjoja, -lehtiä ja -DVD-levyjä (myös karaokelevyjä), nuotteja ja musiikin hakuteoksia.

Musiikkiosastolta löydät:

Musiikin DVD:t on sijoitettu 1. kerrokseen.

Pääkirjaston lasten musiikkimateriaali on lasten- ja nuortenosastolla Poleenin 1. kerroksessa.

Paikallisen kokoelman lisäksi käytössäsi ovat Lumme-kirjastojen musiikkikokoelmat.

Kotiseutuaineistoa on jonkin verran kotiseutukokoelmassa. Jos kotonasi pyörii tarpeettomia paikallisten muusikoiden tuotoksia, voit lahjoittaa ne kirjastolle täydentämään kotiseutukokoelmaamme.

Lähikirjastoissa Jäppilässä, Virtasalmella ja Naarajärvellä on omat musiikkikokoelmansa. Musiikkiaineistoa on myös kirjastoauto Rietrikin mukana.

Musiikkimateriaalin laina-aika on pääsääntöisesti neljä viikkoa. Musiikin DVD:t ja lehdet lainataan kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu sisältää yli miljoona kappaletta klassistamusiikkia ja on käytettävissä Lumme-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Palvelusta löytyy nyt myös Klassinen, Jazz ja Maailmanmusiikki (World).

Kirjautuminen tietokoneella: 

  1. Mene osoitteeseen https://mikkeli.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp
  2. Kirjoita kirjastokorttisi numero kohtaan Enter passcode (vasen yläkulma).
  3. Etsi haluamaasi musiikkia kirjoittamalla hakusanoja Keyword Search –hakulaatikkoon tai käytä Advanced Search –lomaketta. Voit myös selata säveltäjiä (composers) tai esittäjiä (artists).
  4. Kun olet valinnut toistettavan teoksen, sinun täytyy vielä valita toistettavat kappaleet ruksilla. Voit myös valita kaikki painamalla nappia Select all (vasen palsta kansikuvan alapuolella). Play selections –nappia painamalla aukeaa varsinainen soitinikkuna. Soitinikkuna pysyy auki ja toistaa musiikkia, vaikka teet uusia hakuja.
  5. Kun lopetat, muista kirjautua ulos! Yläreunassa on punaisella pohjalla Log-Out-teksti. Siitä painamalla vapautat lisenssisi muiden käyttöön.

Library mobiililaitteella

Naxos Music Librarya voi käyttää myös mobiililaitteilla. Android- ja iOS-laitteilla voit myös käyttää erillistä mobiilisovellusta. Sovelluksen käyttö vaa

tii erillisen käyttäjätunnuksen:

Kirjaudu tietokoneella ja kirjastokorttisi numerolla osoitteessa https://mikkeli.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp (Klassinen).

tai vaihtoehtoisesti Jazz tai World.
Klikkaa Playlists-välilehteä. Student/member playlists account –rivillä on linkki Sign up (oikea laita).
Linkin takaa aukeavaan lomakkeeseen syöttämäsi sähköpostiosoite ja salasana toimivat kirjautumistunnuksinasi Naxos Music Libraryn mobiilipalvelussa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät, paina nappia Register New Account Now. Sitten voit kirjautua ulos palvelusta.

Saat sähköpostiisi viestin rekisteröitymisen vahvistamista varten. Klikkaa siinä olevaa linkkiä Activate Naxos Music Library Personal Playlist Login Now.
Lataa mobiililaitteeseesi sovellus Naxos Music Library (NML) App Storesta (iPhone, iPod, iPad) tai Google Playsta (Android-laitteet).
Käynnistä sovellus ja kirjaudu juuri luomillasi tunnuksilla: username = sähköpostiosoite, password = salasana. Muista uloskirjautuminen myös mobiilisovelluksessa!

Voit luoda ja

käyttää soittolistoja mobiilisovelluksessa. Soittolistatoiminto toimii myös tietokoneella: kirjaudu ensin kirjastokorttisi numerolla palveluun sisään ja sitten Playlists-välilehdellä klikkaa Student/member playlists account –rivillä sanaa Login. Kirjaudu mobiilipalvelua varten luomillasi tunnuksilla. Tietokoneella luomasi soittolistat ovat käytettävissäsi mobiilisovelluksessa ja päinvastoin.

Rockway-verkkokurssien avulla voit opiskella soiton, laulun ja äänittämisen perusteita. Tarjolla on kaikkiaan videokursseja eri aihepiireistä, kitaransoitosta laulutekniikkaan. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä.

Kursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, laulu, äänitys, ukulele, blues-harppu ja musiikinteorian perusteita Sävelkellon avulla, sekä kehonhuoltoa muusikoille. Tarkemman kurssitarjonnan löydät kirjautumalla Rockwayn sivuille.

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 mb/s, jotta videot toimivat sujuvasti.

Lainaa ja varaa kursseja

Kirjaudu Lumme-kirjastojen Rockway-kokoelmaan kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla. Lainaa kurssi painamalla ”Lainaa”-painiketta.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen painamalla Liity jonoon -painiketta. Jos et enää tarvitse lainaamaasi kurssia, palautathan sen, jotta muutkin pääsevät opiskelemaan.

Pääset kirjautumaan ulos painamalla Takaisin Lumme -linkkiä.

Varkauden kirjaston tuottama opasvideon on sivun lopussa.

 

Musiikillisia hakuja ja linkkejä

Suomen virallinen lista

Musiikkikirjastot.fi

Musasto (Vaskikirjastojen musiikkiaiheinen blogi)

Musiikin ytimessä

Fono.fi (Ylen äänilevystö)

Äänitearkisto – Suomen äänitearkiston tietokanta vuosilta 1901 – 1999

Suomijazz

Virsikirja

Muusikoiden net

Pianonuotteja

Ilmaisia pianonuotteja

Songfile

IMSLP – Nuotteja netistä (englannin kielinen sivusto)

e-concerthouse – suomalainen (ohjautuu toistaiseksi facebook-sivulle, jossa ohje miten saa haluttuja nuotteja)

Radiokanavia:

Radiot.fi

Radio FM

Pispalanradio (vanhaa viihdemusiikkia)

Jazzradio

Areena (Yle)

Konsertteja

Ylen klassinen