Tule lukemaan Poleenin kirjaston lukukoirille!

Lukukoiratoimintaa Poleenin kirjastossa!

Lukukoiratoiminta jatkuu. Ensimmäiset vastaanotot ovat Sonalle tiistaina 4.9. klo 15.30 lähtien (6 lukijaa) ja Demille keskiviikkona 19.9. klo 16.00 lähtien (5 lukijaa).

Yksi lukuhetki kestää noin 15 minuuttia.
Lukemaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset lukijat!
Huoltajan lupa tarvitaan.

Ajanvaraukset ja kysymykset Tuulalta: tuula.vahtermo@pieksamaki.fi tai 044 799 5304.

Sona ja Demi nauttivat rapsutuksista, silityksistä ja uusista ystävistä – joten tervetuloa tekemään tuttavuutta uusien lukukoiriemme kanssa!

Lukukoiratoiminta

Keväällä 2018 Poleenin kirjastossa on alkanut lukukoiratoiminta, jossa lapset voivat tulla lukemaan koiralle ääneen. Koiralle lukeminen innostaa lukemaan ja tukee lukemaan oppimista leppoisassa ympäristössä.  Koiran läsnäolo voi rentouttaa ja lievittää stressiä. Koira ei arvostele tai huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Lukijaksi sopii kuka tahansa: sekä aloittelevat että etevät lukijat ovat tervetulleita lukemaan koiralle.

Lukukoira on tavattavissa Poleenin kirjastossa kaksi kertaa kuukaudessa (ei kesäaikaan). Voit ottaa mukaan oman kirjan tai etsiä luettavaa yhdessä Reetan kanssa ennen lukuhetken alkua. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin!

Lukukoiria on tällä hetkellä kaksi: chihuahua Sona ja cavalier kingcharlesinspanieli Demi.

Lapsi tarvitsee lukukoiratapaamiseen huoltajan luvan.

Jos on kysyttävää tai haluat varata ajan, ota yhteyttä kirjaston informaatikkoon joko sähköpostitse reetta.kannas@pieksamaki.fi tai puhelimitse 0400 855 618.

Lukukoiriin liittyvistä asioista tiedotetaan myös Pieksämäen kaupunginkirjaston  Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä! Käy myös tykkäämässä Facebookissa Pieksämäen lukukoirien omasta sivusta!

Kennelliiton lukukoirat