Joko olet tavannut Kirjastokissa Kikin!

 

Kirjastokissa Kiki on kirjaston maskotin roolin ottanut otus. Kissa pyörii kirjastolla, kouluilla ja vähän kaikkialla mihin se uskalletaan päästää. Kissan voi nähdä sillointällöin esimerkiksi Nukkekodilla tai Perheidentalo Hermannissa. Yleensä kissalla on matkassaan iso pino kirjoja, joita voi lainailla mukaan.

 

Kirjastovälkkät:

Kissa käy pyörimässä säännöllisesti Pieksämäen kouluilla pitämässä kirjastovälkkää. Kirjastovälkällä kissa tulee koulunkirjastolle touhuamaan ja olemaan tosi virallinen virkailija.

Mitä kaikkea kissa tekee välkällä oppilaitten kanssa: ratkoo lainaukseen liittyviä ongelmia, antaa kirjasuosituksia, tekee uusia kortteja ja korvaa kadonneita, otaa maksuja (tasaraha), tuo pyydettyjä kirjoja muista kirjastoista ja kehrää kun silitetään.

Mitä muuta kissa voi tehdä kirjastovälkän ohessa: sopia tulevista vierailuista, opetuksista ja vinkkauksista open kanssa, pitää satutuokioita ja kirjavinkkauksia, tuoda kirjakasseja ja -laatikoita pyydetyistä aiheista, ja kaikkea mitä me vaan yhdessä keksitään.

 

Satutuokiot:

Kissa pitää Pieksämäen kirjastoilla satutuokioita innokkaiden pienten ihmisten iloksi. Tule mukaan. Tarkat aikatalut löytyvät Satutuokiot nimellä sivuvalikosta.

 

Kiki somessa:

Tik Tok: @kirjastokissakiki

Instagram: @kirjastokissa_kiki

 

Tilaa kissa:

Jos olet järjestämässä tapahtumaa ja haluat kirjastokissan änkeävän mukaan, ota yhteyttä kissan toiseen persoonaan Satu Hankipohjaan p. 050 430 5581 sähköposti: satu.hankipohja@pieksamaki.fi