Koululuokat, päiväkotiryhmät ja perhepäivähoitoryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon! Voit varata ryhmällesi ajan omaan kirjastoon ohjatulle kirjastovierailulle. Ota yhteyttä lähikirjastoosi. Kirjastopalvelut ovat kirjaston aukioloaikoina ryhmien käytettävissä ilman ennakkoilmoittautumista.

Pyydettäessä kokoamme ryhmille aihepaketteja eri teemoista. Varaa pakettien keräämiseen aikaa muutama päivä.

Opettajille

Voit teettää kirjastossa ryhmällesi oman kirjastokortin, jolle lainataan koko ryhmän yhteiseen käyttöön tarkoitettuja teoksia. Ryhmäkohtaisen kirjastokortin vastuuhenkilöt merkitään asiakastietoon ja kortilla lainattu aineisto on heidän vastuulla. Laina-aika on ryhmäkorteilla lainatessa pidempi ja emme peri myöhästymismaksuja näistä lainoista. Kadonneista tai turmeltuneista teoksista peritään maksu.

Finna Luokkahuone – jokaopen aarreaitta

Luokkahuoneesta peruskoulun ja lukion opettajat voivat valita opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetukseen.

Aineistojen ja valmiiden tehtäväideoiden kautta oppilaat pääsevät perehtymään esimerkiksi esihistorian aikaisiin mysteeriesineisiin, kolttasaamelaisten historiaan tai tutkimaan karhua suomalaisessa kuvakulttuurissa. Finna Luokkahuoneessa oppilaat pääsevät suoraan lähteiden äärelle ja kokemaan omakohtaisesti kulttuuriperinnön merkityksen.

finna.fi/luokkahuone

VARAA RYHMÄLLESI OPASTETTU KIRJASTOKÄYNTI TAI TILAA KIRJAPAKETTI

Poleenin kirjasto:

informaatikko Tarja Frilander p.044 799 5344, Sähköposti: tarja.frilander@pieksamaki.fi

kirjastovirkailija Tuula Vahtermo p. 044 799 5304 Sähköposti: tuula.vahtermo@pieksamaki.fi

Jäppilän kirjasto kirjastovirkailija Maija Tikkanen p. 044 7874022  Sähköposti: kirjasto.jappila@pieksamaki.fi

Virtasalmen kirjasto kirjastovirkailija Marja Nykänen p. 044 788 3557 Sähköposti: kirjasto.virtasalmi@pieksamaki.fi