Kirjavinkkejä

Soturikissat / Erin Hunter

Soturikissat on Erin Hunterin kirjoittama romaanisarja. Sarjassa seurataan Myrskyklaanin kissojen elämää. Soturikissat on itsessään kirjasarja, mutta sarjan sisällä on tavallaan omia pieniä sarjojaan, joissa kussakin tarkkaillaan eri päähenkilöiden elämää. Ensimmäisissä kirjoissa seurataan erään kissan kasvua pennusta klaanin päälliköksi ja hänen elämänsä vaikeuksia.

Soturikissa-kirjoja on helppo ja mukava lukea. Ensimmäinen kirjan hidasta alkua ei kannata säikähtää, sillä kohta tarina imaisee sinut sisälleen. Soturikissat-sarja on suunnattu nuorille.

Mitä tytön täytyy tehdä? / Holly Bourne

Mitä tytön täytyy tehdä? on Holly Bournen suorapuheisen ja hauskan Normaali-trilogian viimeinen osa. Kirjan päähenkilö on Lottie, joka ottaa kirjassa kantaa siihe, mitä täytyy sietää vain siksi, että on tyttö. Lottie päättää aloittaa feministisen vallankumouksen, jonka aikana hän tekee näkyväksi jokaisen kohtaamansa seksismin ilmentymän. Vallankumous kuvataa nettiin videokampanjana, jonka suosion kasvaessa Lottie huomaa, miten raskasta voi olla taistella asioiden puolesta, joihin uskoo. Lottielle iskee epävarmuus vallankumouksen suhteen, koska hän ei saa edes projektin kuvaajaa uskomaan feminismiin, niin kuinka hän muka saisi vakuutettua muun maailman?

Mitä tytön töytyy tehdä? on puhutteleva kirja vakaumuksen puolesta taistelemisesta omien voimavarojen löytymisestä sekä uskomisesta itseensä ja kykyynsä muuttaa maailmaa.

18.10.2018 Vilma Makkonen