Taidekatu: Tunne tunteesi 26.5.-30.7.2023 Poleenin kirjastossa Mari Jalava

23.05.2023 - 30.07.2023 klo 00:00

Taidekatu

Mari Jalava

Mari Jalava on kangasniemeläinen yrittäjä ja huopataiteilija. Tämän vaatetusalan artenomin työhistoriaan kuuluu monipuoliset työtehtävät Kansallisteatterin puvustossa. Vuodesta 2011 lähtien työpaikkana on ollut Kangasniemen keskustassa oma Jalavilla-liike, jossa on tarjolla ”Mari Jalava design”-huopataidekorut, ompelupalvelut, kankaita sekä huovutuskursseja,
joita Mari on pitänyt Belgiassa saakka.
Käsillä tekeminen lienee tullut verenperintönä, taitoja on imetty jo lapsuudessa lähipiiristä ja vuosien myötä intohimo luomistyöhön on vain syventynyt. Metsän hiljainen syli on voiman lähde ja askelmerkkeinä elämässä avoimuus ja ilo.
Se välittyy Marin töissäkin, kuten myös vuosikymmenien rakkaus kolmiulotteisiin pintoihin.
Mari on saanut vuoden 2020 Kangasniemen kunnan vuoden kulttuurin tunnustuspalkinnon tunnustuksena työstään omalla alallaan, huopakorutaiteen parissa. Perusteluissa kerrotaan:
”Mari Jalava on vuosien ajan kehittänyt huopataidetta ja on yksi Suomen merkittävimmistä huopakorujen suunnittelijoista ja tekijöistä. Ura on viime aikoina kansainvälistynyt – näyttelyt mm. Ranskassa (2019), Saksassa ja Islannissa (2020).”

 

Teokset

AURORA ( harmaa mekko )
ompelu, neula-ja märkähuovutus, 2020 puku: polyester
koru: merinovilla, silkku-vilkka
CECILIA ( sininen puku )
ompelu, neula-ja märkähuovutus, 2020 puku: polyester, pellava
koru: merinovilla, silkki-villa

Karttaa ei ole saatavissa