Lukuloma 24.-30.10.2022 Aikuisille

24.10.2022 - 30.10.2022 klo Koko päivä

SYYSLOMA
ON LUKULOMA

MATKALLE KIRJAN SIIVIN!

Syysloma on lukuloma ja kirja on matkalippusi maailmalle. Ota kirja käteen tai kuulokkeisiin ja lennähdä unelmiesi matkalle – etelän lämpöön, kaukaiseen avaruuteen tai tuntemattomaan tulevaisuuteen!

Ota halutessasi kyytiin kaveri tai koko perhe. Matkailkaa lukemalla yhdessä tai jakakaa hurjia matkakertomuksia. Kenen reissu oli jännittävin? Mitä matkalta jäi mieleen? Minne seuraavaksi lähdetään?

Matkaoppainasi kirjamatkalla ovat kirjastojen ja kirjakauppojen innokkaat ammattilaiset. Kysy vinkkejä äkkilähdöistä!

Näiltä sivuilta löydät matkapuuhaa: värityskuvia ja lukuhaasteita, jotka kirittävät matkallasi eteenpäin.

https://www.lukuloma.fi/

Ikimuistoista lukulomaa!

Kirjavinkkejä

Romaanit

Laura Andersson: Kuolema Kulosaaressa (Otava)
Hyvänmielen dekkarisarjan avaus. Sodanjälkeisessä Suomessa naisroolia haastava Lili ryhtyy yksityisetsiväksi. Ensimmäinen tapaus vie kulosaarelaisen yrityssuvun syysjuhliin…

Petra Forstén: Kadonneet tytöt (WSOY)
Esikoisromaani tytöistä, vallasta ja tarinankerronnasta. Agnes odottaa Laumaa, jonka on nähnyt viimeksi kaksikymmentä vuotta sitten. Millaista oli Laumassa vallinnut pimeä energia?

Jane Harper: Kadonnut mies (Tammi, suom. Mari Hallivuori)
Polttavan kuumassa Australian Queenslandissa mies löytyy kuolleena autiomaasta. Miksi hän oli lähtenyt vaeltamaan ilman vettä ja suojaa? Hänen veljensä ei usko itsemurhaan.

Kazuo Ishiguro: Klara ja aurinko (Tammi, suom. Helene Bützow)
Klara on älykäs robotti, joka tarkkailee ihmisiä ja opettelee heidän käyttäytymistään. Klara ostetaan näyteikkunasta kotiin, ja hän paneutuu huolella rooliinsa, mutta ihmisyys on mutkikasta.

JP Koskinen: Haukansilmä (Like)
Kuuran perhe lähtee 1860-luvulla Suomesta Amerikkaan etsimään onneaan. Sisällissodasta toipuvassa maassa työt ovat kuitenkin tiukassa, ja monenlaiset vaarat uhkaavat.

Novellit

Maritta Lintunen: Kanadanhanhi – valitut novellit (WSOY)
Valikoima Maritta Lintusen psykologisesti tarkkanäköisestä novellituotannosta, jossa yksittäiset hetket laajenevat suuriksi tarinoiksi.

Runot

Miira Luhtavaara: Pinnallisuus (Teos)
Runokokoelma tarkastelee pinnallisuuden merkityksiä ja sukeltaa välillä myös pinnan alle. Iho, kosketukset ja vesikin ovat läsnä.

Esseet

Tommi Liimatta: Serkkuteoria (Like)
Liimatta analysoi teksteissään maailman muutosta ja lähihistorian populaarikulttuuria. Teos perustuu Ylen suosittuun kuunnelmasarjaan Tommi Liimatan Suuri serkkuteoria.

Tietokirjat

Liftausmuistoja (SKS, toim. Marja-Leena Jalava)
Suomalaisten liftauskokemusten kuvaukset vievät aikaan, jolloin liftaaminen oli nuorille tavanomainen liikkumismuoto. Millaisia tilanteita liftareille tuli vastaan?

Pekka Laine & Tommi E. Virtanen: Suomalaiset sähkökitaristit (Tammi)
Sähkökitaristit avaavat esteettistä maailmaansa ja musiikillisen ajattelunsa ydintä. Muusikkomuotokuvat näyttävät, miksi kitara kiehtoo yhä uusia soittajia.

Kirjalistan kokoaminen: Jukka Uotila / Kirjasampo
Kirjojen kuvaukstekstit hyllyssä: Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Karttaa ei ole saatavissa