17.12.2020

Pieksämäen kaupunki palkittiin kulttuurihyvinvointiin panostamisesta ja sen esimerkillisestä kehittämisestä.

Vuoden 2020 Etelä-Savon maakunnan parhaat palkinnon voittajat on valittu. Palkinnot myönnettiin Essoten eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän koronatiimille, Pieksämäen kaupungille ja Janne Leinoselle.

Etelä-Savon maakuntaliitto palkitsee tänä vuonna edellisvuosien tapaan yhteishengen, identiteetin ja imagon rakentajia, jotka tuovat maakuntaamme esille positiivisessa mielessä.

Kuluva vuosi on Etelä-Savon parhaiden juhlavuosi, sillä palkinnon saajat valittiin kymmenennen kerran. Palkinto on tähän mennessä jaettu vuosittain kolmen saajan kesken. Palkinnon saajia on nyt yhteensä 30, 13 henkilöä ja 17 yhteisöä.

Yleisö sai jättää ehdotuksiaan palkinnon saajaksi maakuntaliiton verkkosivulla www.esavo.fi loka-marraskuussa. Raati halusi tuoda avoimella äänestyksellä tietoisuuteen kaikkia arvokkaita tahoja ja tekoja, joilla tänäkin vuonna on tuotu maakuntaa esille. Maakunnan parhaat 2020 -äänestäjät olivat liikkeellä ja useat ehdotukset osuivat samoille tahoille monin hyvin perustein. Tänä vuonna ehdotuksia perusteluineen tuli ennätyksellisen paljon, yhteensä noin 140 ehdotusta.

Etelä-Savon parhaat palkitiin 15.12. maakunnan parhaat -juhlawebinaarissa. Palkintoraadin perustelut maakunnan parhaat 2020 valinnoille:

Pieksämäen kaupunki

Raati kiittää Pieksämäen kaupunkia kulttuurihyvinvointiin panostamisesta ja sen esimerkillisestä kehittämisestä. Kaupunki tekee aidosti ylisektorista ja pitkäjänteistä hyvinvointia edistävää kehittämistyötä. Pieksämäki on aktiivisesti mukana myös maakunnallisessa yhteistyössä ja kehittämisessä. Asukkaiden osallisuus ja kulttuurihyvinvointi on nostettu arvoiksi kaupungin toiminnassa.

Pieksämäki pyrkii tarjoamaan kaikille kuntalaisille mahdollisuuden taiteeseen ja kulttuuriin. Erityisesti lasten ja nuorten osallisuuden eteen tehty työ on esimerkillistä. Pieksämäen kaupungin työ osallisuuden ja kulttuurihyvinvoinnin edistämisessä on saanut tunnustusta myös kansallisella tasolla ja on myös Etelä-Savon parhaimmistoa vuonna 2020.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Heli Gynther, puh. 040 773 7285.

Koko tiedote ja muut palkitut:

https://www.esavo.fi/ajankohtaista/maakunnan-parhaat-2020-on-valittu