16.5.2022

Lumme-kirjastopalvelut ovat suljettuina TI 7.6.-KE 8.6. kirjastojärjestelmän päivityksen takia

Verkkokirjasto Lumme-Finna ja omatoimikirjastot ovat pois käytöstä, kirjastoautot eivät liikennöi, eikä kirjaston e-aineistoja voi käyttää. Osa Lumme-kirjastojen palveluista voi olla käytettävissä ke 8.6. jo klo 12 jälkeen, mutta tästä tiedotetaan lähempänä.

Käyttökatko johtuu Koha-kirjastojärjestelmän versionvaihdosta ja koskee kaikkia Suomen yleisiä Koha-kirjastojärjestelmää käyttäviä kirjastoja.

Lainojen eräpäiviä tai varattujen aineistojen noutopäiviä ei tule sulkuajalle. Halutessaan lainat voi palauttaa palautusluukkuihin niissä kirjastoissa, joissa palautusluukku on käytettävissä. Asiakkaille ei lähde sähköposti-ilmoitusta lähestyvästä eräpäivästä tiistain tai keskiviikon aikana, joten kirjastot kannustavat asiakkaita seuraamaan itse eräpäiviä tavallista tarkemmin.

Toimipisteissä voi olla esimerkiksi lehtisalipalveluita käytettävissä. Poleenin kirjaston lehtilukusali on avoinna normaalisti klo 8-18. Käyttökatkon aikana lehtiä ja muuta aineistoa ei voi lainata.

Jokainen kirjasto viestii aukioloajoista ja saatavilla olevista palveluista erikseen. Tarkista oman kirjastosi verkkosivuilta tarkemmat tiedot.

Kirjastojärjestelmän päivitys koskee kaikkia Lumme-kirjastoja. Lumme-kirjastoja ovat Enonkosken, Juvan, Mikkelin, Mäntyharjun, Pieksämäen, Savonlinnan, Toenperän ja Varkauden kirjastot.