7.7.2016

Koko kansa lukee

Kirjastojen yhteinen e-kirjakampanja, Koko kansa lukee, järjestetään jälleen heinäkuussa. Silloin kaikki suomalaiset voivat lainata kampanjassa mukana olevia e-kirjoja yhtä aikaa. Lainan voi tehdä missä vain  –laiturin nokassa tai vaikka ulkomaanmatkalla. Riittää, että on kirjastokortti ja henkilökohtainen tunnusluku sekä lainaa tehtäessä verkkoyhteys.

Heinäkuussa kirjastot, Bazar, Minerva ja Shildts&Söderströms tuovat e-lukemisen helppouden kaikkien ulottuville. Kolmen viikon ajan Matti Laineen Merkitty mies, Tommy Hellstenin Pysähdy – olet jo perillä ja Karin Erlandssonin Minkriket -teokset ovat luettavissa rajattomasti e-kirjastossa.

Merkitty mies vie keskellä hellettä jääkiekon ja rikoksen pariin, Pysähdy – olet jo perillä auttaa miettimään loman jälkeisen elämän parantamista, ja Minkriket kertoo sukutarinaa turkistarhausseuduilta. Lue vaikka kaikki kolme – ne ovat kampanja-aikana rajoittamattomasti lainattavissa  Ellibs-käyttöliittymässä* tai  valtakunnallisesta eKirjastosta*  4.7. alkaen.

Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai ekirjasto.kirjastot.f samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Jos e-kirjan lukeminen ei vielä ole tuttua, opastusta saa omasta kirjastosta.

*Kuin menet valtakunnalliseen eKirjastoon tai Ellibsiin niin valitse Lumme-kirjastot ja kirjoitta kirjastokorttin numero ja henkilökohtainen salasana että voit lainata e-kirjoja.