28.12.2016

Isoja uudistuksia kirjastossa

Seutulainat eli maksuttomat varaukset Lumme-kirjastojen välillä

Lumme-kirjastojen asiakkaat voivat tehdä seutulainan siis varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden 2017 alusta lähtien.

Lumme-kirjastoihin kuuluvat lähikirjastoineen:

Varattu aineisto toimitetaan asiakkaan haluamaan kirjastoon pääsääntöisesti 2-11 työpäivän aikana. Asiakkaan ei siis tarvitse enää tehdä kaukolainapyyntöä, jos aineisto löytyy Lumme-kirjastojen alueelta.

Samalla astuu voimaan sakko noutamattomista varauksista. Noutamatta jääneistä varauksista peritään 1 €/varaus.

Uudistuksen myötä voit palauttaa Lumme-kirjastojen materiaalia kaikkiin Lumme-kirjastoihin, joista ne palautuvat omistajakirjastoihin.

Omatoimiaika eli itsepalveluaika

Pieksämäen pääkirjasto aukeaa vuoden alusta alkaen arkipäivisin jo klo 9.00, sillä otamme käyttöön omatoimiajat. Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa kirjoja itsepalveluna automaateilla, käyttää asiakastietokoneita tai esimerkiksi lukea kirjoja. Osastoilla ei välttämättä näy henkilökuntaa omatoimiaikana, joten varsinaisesta palveluajasta poiketen omatoimiaikana ei voi maksaa laskuja, hankkia kirjastokorttia tai saada opastusta henkilökunnalta.

Omatoimiajat pääkirjastossa ma-pe klo 9-11.