7.1.2015

Alkuvuoden satoa

Kirjastojen alkuvuoteen mahtuu paljon kaikenlaista. Tässä kootusti alkuvuoden kulkua!

Satutunnit ja kirjakahvila palaavat tammikuussa

Poleenin satutunnit ja kirjakahvila palaavat joulutauolta viikolla 3, eli tiistaina 13.1. on ensimmäinen satutunti klo 9.30. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia toimintatuokioita, joissa tarinan kuuntelun lisäksi myös askarrellaan ja touhutaan muuta kivaa. Tervetuloa siis uudet ja konkarit lapset & lapsenmieliset! Paikkana on satuhuone lasten ja nuorten osaston takaosassa.

Kirjakahvila vaihtaa päiväänsä myöskin tiistaiksi ja kirjavinkkejä on luvassa tammi-huhtikuussa kerran kuukaudessa. Ensimmäinen kerta on 13.1. klo 18. Muut päivät näet tapahtumakalenterista. Kirjakahvilaan on vapaa pääsy ja noin puolen tunnin mittaisessa ”kahvitteluhetkessä” jaossa on kirjavinkkejä aiheesta jos aiheesta.

Mikä elävä kirjasto?

Poleenissa järjestetään ekaa kertaa elävä kirjasto 25.3. Mikä ihme se on?
Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia. Katso lisää täältä! Yhteistyössä kirjasto, nuorisotoimi ja SPR.

Vaalit huhtikuussa

Huhtikuun eduskuntavaaleissa äänestyspaikkoina toimivat Jäppilän ja Virtasalmen kirjastot sekä kirjastoauto. Kirjastoautossa voit äänestää ennakkoon 8.-9.4. Jäppilässä ja Virtasalmella kirjasto toimii sekä ennakkoäänestyksessä 8.-14.4. että varsinaisena vaalipäivänä 19.4.

Taidetta & näyttelyitä

Poleenin ja Jäppilän kirjastoissa on vaihtuvat, kuukausittaiset näyttelyt. Jäppilässä keskitytään taiteeseen, mutta Poleenissa näyttelyjen aiheet vaihtelevat. Näyttelypaikat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille – jos haluat pitää oman näyttelyn, ota yhteyttä!

Kirjastot kiinni lomautuksen ajan

Kirjastot sulkevat ovensa keväällä kahdeksi viikoksi, kun henkilökunta on lomautettuna. Poleeni ja Jäppilän kirjasto ovat kiinni 12.-25.5, Naarajärvi ja Virtasalmi 2.-15.6. Kirjastoauton henkilökunnan lomautukset hoidetaan pienemmissä erissä ja asiakkaille ilmoitetaan reittimuutoksista erikseen.

Kirjaston aukioloaikoihin vaikuttavat keväällä myös pääsiäinen, vappu ja helatorstai. Kaikki kirjastot ovat kiinni pe 8.5. suunnittelupäivän vuoksi.

Huhtikuun loppuun asti Poleeni palvelee talviaukioloaikojen mukaisesti maanantaista lauantaihin. Huomasithan, että lauantaisin olemme auki klo 10 – 14?